2018 yılı başında, ülkemizin vizyoner ve idealist iş insanlarından Mehmet Ali Yalçındağ’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendikten sonra uluslararası yazılım markası olma hedefiyle yoluna kararlı bir şekilde devam eden May Siber Teknoloji, KVKK (Kişisel Verileri Koruma Kanunu) ve Avrupa Birliği’nde yürürlüğe giren GDPR (General Data Protection Regulation) kapsamında hukuksal düzenlemelerle ilgili tüm sektörlere, kurumsal bir yapıda profesyonel hizmet sunuyor.
May Siber Teknoloji’nin koşulsuz müşteri memnuniyeti oluşturmayı ana ilke haline getirdiğini belirten şirketin CEO’su İlkem Özar, NASA’nın, General Electric’in, ABD Genel Kurmay Başkanlığı’nın, lüks ve spor otomotiv markalarının, dünyada yüzlerce kamu ve özel sektör kurumunun veri güvenliğini sağlayan Digital Guardian ile sağladıkları iş birlikteliğiyle Türkiye’de gerçekleştiği tahmin edilen yıllık 100-120 Milyon dolarlık veri kaybını azaltmayı hedeflediklerini kaydetti.
İlkem Hanım, Unilever, Microsoft, McAfee gibi uluslararası yabancı şirketlerde uzun yıllar süren yöneticilik kariyerinizi May Siber Teknoloji’de sürdürüyorsunuz. Bir profesyonel olarak May Siber Teknoloji’yi nasıl tanımlayabilirsiniz?
May Siber Teknoloji, kurumsal yapısı, vizyonu, ilkeleri ve ufkuyla çok uluslu bir şirket. Biz tutkularımız ve ideallerimiz doğrultusunda uzmanı olduğumuz siber teknoloji alanında geliştirdiğimiz özgün çözümlerle, milli ve yerli bir marka olmanın, yurt dışına kendi mühendislerimizin geliştirdiği çözümleri ihraç etmenin gururunu yaşamaktayız. Şirketimizin her geçen gün yurt dışında artan pazar payında Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Ali Yalçındağ’ın katkısı çok büyük. Çünkü Ar-Ge ve inovasyon aşamasından pazarlama noktasına kadar her süreçte, bir iş adamından ziyade idealist bir yaklaşım içerisinde verdiği destek, şirketimizin hedeflerini gerçekleştirmesinde önemli bir etken oluyor.
“Dubai ve İngiltere ofislerimizi yakında faaliyete geçiriyoruz’’
Merkezimiz İstanbul’da, Ar-Ge merkezimiz ise, Ankara’da bulunuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent’ de 2. Ar-Ge merkezimizi önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceğiz. Yurt dışında; Almanya, Hollanda ve Malezya’da ofislerimiz var, ilave olarak bu yılın 3. çeyreğinden itibaren Dubai ve Londra ofislerimizi de hizmete açmış olacağız. Toplamda çoğu yazılım mühendisi olmak üzere 150’nin üzerinde mühendis şirketimizin bünyesinde çalışmaktadır.
“Yurt içinde kamu kurumlarının %60’ından fazlası ürünlerimizi kullanıyor.’’
Bugün Türkiye’de özel ve kamu bankalarının çoğunda May Siber Teknoloji’nin geliştirdiği yazılım çözümleri kullanılmaktadır. 300’e yaklaşan kurumsal müşterisi ve 1 milyonun üzerinde son kullanıcıya verdiği hizmetle şirketimiz sektöründe lider konumda yer almaktadır. “SGK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi bir çok kamu kurumunun yanı sıra özel sektörden Yapı Kredi, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank,0 TEB ve TV8 gibi şirketlere siber güvenlik alanında hizmet vermekteyiz.”
Çağlayan Bey, May Siber Teknoloji ağ ve sistem güvenliği konusunda hangi çözümleri sunuyor?
Ağ erişim kontrolü (NAC), güvenlik bilgi ve olay yönetimi (SIEM) ve güvenlik operasyon merkezi (SOC) olmak üzere 3 farklı kategoride siber saldırıları önleme amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. May Siber Teknoloji olarak tamamen yerli iş gücü ile geliştirdiği yazılım çözümlerimizi Scop markasıyla dünya pazarına sunuyoruz. ScopNet, ScopVision ve ScopSOC bu ürünlerimizden sadece birkaçıdır.
Çağlayan Bey, May Siber Akademi projeniz merakla bekleniyor ve büyük bir heyecan olusturdu. Kapsamı hakkında bilgi verir misiniz?
Sektörümüz Türkiye’de gelişimini tamamlama yolunda hızla ilerliyor. Ciddi oranda eğitim ve kalifiyeli çalışan eksiğimiz var. Öncü konumumuzun bize verdiği yüksek sorumluluk çerçevesinde eğitim konusunda da çalışmalar gerçekleştirmeyi amaç edindik. Bu kapsamda, uluslararası eğitim programları organize ederek, ülkemizde hem bilinç oluşturmak hem de büyük açık olarak görünen bilgili ve yetişmiş analistleri sektöre kazandırmak istiyoruz.